Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Je vaša kancelárska stolička naozaj ergonomická?

Súčasný trh ponúka nespočetné množstvo typu sedení, ktoré vieme využiť aj v pracovnom prostredí. Hlavne pri kancelárskej práci ide o veľmi podceňovanú vec. V tejto súvislosti by ste nemali šetriť časom a možno ani financiami. Stále však ide o cenovo dostupné záležitosti, ktoré sa veľmi efektívne prenesú do vašich pracovných výkonov či zdravotného stavu.

 

Ergonomické stoličky s mnohými nastaveniami

Doba je dnes taká, že nás núti hlavne z pracovných dôvodov denne presedieť niekedy až osem hodín. Už po štyroch to však môže mať negatívny dopad na naše zdravie či pracovnú efektívnosť. Ergonomické stoličky môžu byť v tomto smere mimoriadne nápomocné. Ešte pred ich výberom si treba uvedomiť, že vám nedokážu porušené zdravie napraviť, ide hlavne o skvelú prevenciu.

Akú ergonomickú stoličku vlastne potrebujete? Niekomu ide len o dizajn, iný sa pozerá po komfortnom sedení. A hlavne v tom druhom prípade ste na správnom mieste. Ergonómiou dosiahnete komfortné a pohyblivé (aktívne) sedenie.

Na rozdiel od klasického kancelárskeho kresla budete disponovať oveľa väčšími možnosťami pri nastaveniach. Zabudnite na pevne daný uhol medzi operadlom a sedákom. Nastavte si bedrovú opierku, výšku operadla, opierku hlavy, hĺbku sedenia alebo výšku područných opierok presne podľa vašich predstáv.

Skvelou voľbou sú dynamické stoličky so synchrónnou mechanikou, ktorá umožňuje plynulé nastavenie sklonov operadla. Navyše tak nastavíte aj sklon sedáku. Je veľkou chybou, ak sedíte dlhodobejšie v jednej pozícii. Zapojte svalstvo a aj počas sedu sa aspoň takým spôsobom pohybujte.

Ergonomické kancelárske stoličky zoženiete aj na tomto odkaze - https://www.liftor.sk/.

 

Ergonomické stoličky

 

Kancelárske kreslo ako skvelý dizajnový, ale aj zdravotný doplnok

Štýlové kancelárske kreslo môže tiež byť spolu s obrazmi do kancelárie prípadne s plagátmi do kancelárie skvelým dizajnovým doplnkom do vašej pracovne. Veľmi populárne sú sieťové a textilné poťahy, ale siahnuť môžete aj po elegantnom kresle z pravej kože. Aj napriek estetickej stránke ale musí disponovať napríklad dvojdielnym výškovo nastaviteľným ergonomickým operadlom, ktoré prinesie tú správnu oporu pri sedení. Vráťme sa ale ku koži. Jej pravosť dodá operadlu aj sedadlu skvelú odolnosť, čím sa takéto kancelárske kreslá, resp. stoličky stávajú výbornou investíciou do budúcnosti. Dôležité je, aby sa kreslo maximálne prispôsobilo telu a vašim potrebám.

Nezabúdajte na výhody otočnej konštrukcie či tvrdých kobercových koliesok. Každé kreslo môže byť vodné pre rôznych sediacich. Najčastejšie sa v ponukách stretnete s nosnosťou 150 kg a vhodnosťou pre výšku do 185 cm. Aby ste sa naozaj presvedčili o ergonomickosti kresla, uistite sa, či disponuje vhodnými certifikátmi (napríklad BIFMA a IGR od Institute for Health and Ergonomics).

 

Zdroj foto: AF6395 / Shutterstock.com