Super zľavy 🔥 Akcia trvá iba do 05.05.2024!

Vyberáme vhodnú roletu na okno

Pri výbere vhodnej rolety sa pred nami otvára celá rada možností. S rôznymi druhmi roliet je dôležité brať do úvahy nielen ich funkčnosť, ale aj estetiku a osobné preferencie. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko populárnych druhov roliet, a to: klasickú látkovú roletu, roletu Deň a noc a Plisé roletu. Porovnáme ich vlastnosti, aby sme vám pomohli rozhodnúť sa, ktorá z nich je tá pravá pre vaše bývanie.

 

Klasická látková roleta - Štýlová a nenápadná

 

Klasická látková roleta

Látkové rolety sú klasikou medzi všetkými druhmi roliet. Sú vyrobené z jednoliatej látky a majú jednoduché prevedenie, čo ich robí ideálnymi pre väčšinu typov okien. Sú pomerne jednoduché na údržbu a cenovo najdostupnejšie.

Nepútajú na seba veľkú pozornosť a majú nenápadný charakter. Ich čistý vzhľad je vhodný do akejkoľvek miestnosti. Montáž je veľmi jednoduchá, intuitívna a väčšinou nezaberie viac ako pár minút.

Aj keď sú tieto rolety z jednoliatej látky, stále umožňujú regulovať množstvo svetla v miestnosti. Môžete ich jednoducho zdvihnúť a spustiť podľa potreby. Okrem štandardných látkových roliet sú k dispozícii aj materiály termo pre udržiavanie teploty v miestnosti či blackout pre úplné zatemnenie.

 

Roleta Deň a noc - Funkčná a nadčasová

 

Roleta Deň a noc

Rolety Deň a noc, tiež známe ako duo rolety, sú moderným a multifunkčným riešením pre váš interiér. Tieto rolety pozostávajú z dvoch vrstiev látky, kde jedna je priehľadná a druhá nepriehľadná, pričom ich môžete posúvať jednu cez druhú. To vám umožňuje regulovať množstvo svetla a súkromia v miestnosti počas dňa aj noci.

Ponúkajú výbornú kontrolu nad svetlom a vašim súkromím. Počas dňa môžete nastaviť priehľadnú vrstvu a vytvoriť príjemný svetelný efekt, zatiaľ čo v noci môžete zatiahnuť nepriehľadnú vrstvu pre lepšie zatemnenie.

Rolety Deň a noc majú moderný a elegantný vzhľad, ktorý sa hodí do väčšiny interiérov. Sú k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch, takže si môžete vybrať takú, ktorá najlepšie zapadá do vášho štýlu. Rovnako ako aj pri klasickej rolete aj táto sa veľmi jednoducho montuje. Nie je však možné si vybrať termo alebo blackout materiál, pričom tu platí jednoduché pravidlo, že čím tmavšia je látka, tým viac zatemňuje.

 

Plisé roleta - Elegantná a útulná

 

Roleta Plisé

Plisé rolety sú charakteristické svojím štýlovým vzhľadom a schopnosťou ovládania zhora nadol alebo zdola nahor. Tieto rolety sú vyrobené z látky s malými záhybmi, ktoré vytvárajú elegantnú harmonikovú štruktúru. Sú vhodné pre tých, ktorí hľadajú kompromis medzi tradičnými roletami a závesmi.

Dodajú vášmu interiéru štýlový a útulný vzhľad. Ich špecifický dizajn vytvára zaujímavý vizuálny efekt. Takisto ako aj pri klasickej látkovej rolete, tak aj pri Plisé rolete si môžete zvoliť termo alebo blackout materiál.

Sú k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch, čo vám umožňuje vybrať takú, ktorá bude dokonale ladiť s ostatnými prvkami vášho domu či bytu. Montáž môžete zvoliť inváznu,  teda s vŕtaním, alebo neinváznu bez vŕtania. 

 

Pri výbere správnej rolety je dôležité zvážiť vaše potreby týkajúce sa zatemnenia, súkromia a aj dizajnu. Látková roleta je skvelou a dostupnou voľbou, avšak s obmedzenými možnosťami. Roleta Deň a noc poskytuje výbornú kontrolu zatemnenia a súkromia , avšak nie je možný výber termo či blackout materiálu. Plisé roleta pridáva eleganciu a štýl a okrem štandardného materiálu poskytuje aj termo a blackout prevedenie. Nezabudnite tiež zvážiť farbu a vzor, aby ste dosiahli dokonalý vzhľad pre vaše vysnívané bývanie.

Zdroj fotografií: Gario.sk