Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

Trendy obrazy do obývačky

Zariaďujete si obývačku? Chcete z nej vytvoriť trendy priestor, ktorý bude zároveň pôsobiť reprezentatívne ale nie príliš strojene, akoby tam ani nežili ľudia? Moderné obrazy do obývačky síce celú obývačku neurobia, ale dodajú vášmu priestoru tú finálnu bodku, ktorú každý priestor potrebuje. Súčasné trendy sú viac ako kedykoľvek predtým otvorené viacerým štýlom. Prakticky neexistuje obraz, ktorý by v kombinácii so štýlovým zariadením nevytvoril príťažlivý celok. Preto je dnes tak podstatné vhodne kombinovať.

 

Nábytok a obrazy

V minulosti boli mimoriadne populárne obývačkové steny, ktoré pokrývali jednu zo stien obývačky, ďalšej spravidla dominovalo okno, potom sedačka a niekde medzi tým umiestnený televízor. Priestor na umiestnenie obrazov na stenu v obývačke bol teda značne obmedzený. Jednoznačným trendom pri zariaďovaní obývačiek dnes je, že sa od obývačkových stien v socialistickej podobe upúšťa. Televízia je neraz ukrytá v nábytku alebo visí na stene. Priestory súčasných obývačiek sú vzdušnejšie ako kedysi a poskytujú tak viac priestoru pre moderné obrazy na stenu.

 

Obraz do obývačky

 

Jeden veľký obraz alebo viac malých?

V tomto smere nie sú jednoznačné trendy. Záleží len na vás a vašom priestore. Minimalistickú modernú obývačku vhodne doplní dominantný abstraktný obraz na stenu zatiaľ čo obývačku s retro prvkami nádherne podčiarkne koláž zložená z viacerých obrazov, rôznych veľkostí a tvarov. Či už siahnete po ktorejkoľvek možnosti nebudete mimo trendov, pokiaľ bude váš výber korešpondovať s ostatnými prvkami interiéru.

 

3 dielny obraz do obývačky

 

Bez rámu

Jedným z trendov, ktorý sa dá pri výbere obrazov do obývačky pozorovať je to, že čoraz častejšie pri výbere obrazov siahame po obrazoch bez rámov. Samozrejme, ak sa rozhodnete doplniť obraz vhodne vybraným rámom, takýto rám môže ešte zdôrazniť jedinečnosť vášho obrazu. No na rozdiel od minulosti, keď bývalo rámovanie a zasklievanie obrazov prakticky samozrejmosťou, do našich obývačiek čoraz častejšie prenikajú obrazy a plátna, ktoré rámy nemajú.

Zdroj fotografií: Gario.sk