Jarný výpredaj s perfektnými zľavami 😍 Akcia trvá iba do 21.04.2024!

Obrazy na želanie z fotografie alebo obrázka

Radi fotíte a už vám niekoľkokrát napadlo, aké by bolo skvelé, keby niektoré vaše fotografie nezostali zabudnuté v počítači alebo vo fotoalbume, ktorý vytiahnete z poličky raz za rok? Vaša predstava nie je taká nereálna, dnes sa môžete aj vy stať súkromným umelcom, ktorého diela budú visieť na stene a tešiť oči domácich aj návštev.

 

V dobe, v ktorej žijeme, je kvalitná technika dostupná oveľa širšej vrstve ľudí ako kedysi. Krásne a kvalitné fotografie prostredníctvom digitálneho fotoaparátu môže spraviť nielen profesionál, ale aj zanietený amatér, ktorý má v sebe aspoň štipku talentu. Ak máte pocit, že niektoré vaše fotografie skutočne stoja za to a nádherne by sa vynímali vo vašom interiéri ako obraz, smelo do toho!

 

Obraz z fotografie

 

Máte rôzne možnosti, ako svoje dielo zvečniť a vystaviť na obdiv vo veľkom formáte. Fotografiu si môžete dať vytlačiť na veľký formát a zarámovať, alebo dať si vyhotoviť z nej fototapetu. Jednou z najdokonalejších možností, ktoré sú vo výbere, je zhotovenie vlastného obrazu. Fotografia vytlačená na kvalitné plátno získava vďaka trvácnosti a kvalite samotnej tlače a média (plátno je trvácnejšie ako papier) hodnotu časom. Zatiaľ čo mnohé fotografie vytlačené na papieri časom vyblednú, zvlhnú či potrhajú sa, kvalitne vyhotovené fotoplátno môže vaše steny zdobiť aj desaťročia.

Jedným z hlavných aspektov výberu fotoobrazu je aj fakt, že taký obraz, aký bude visieť napríklad vo vašej obývačke, nebude visieť nikdy na žiadnom inom mieste. Vaša fotografia ako originál je jedinou predlohou, ktorá je vyhotovená len pre vás a preto sa nemusíte obávať, že rovnaký motív nájdete na návšteve či v kancelárii na písacom stole. Vďaka tomu, že na obrazy sa dá pri správnom výbere formátu zvečniť akýkoľvek moment či motív, je tento variant výborným spôsobom ako zvečniť rodinné portréty či výnimočné chvíle s blízkymi alebo udalosti, ktoré znamenajú vo vašom živote veľa (svadba, narodenie dieťaťa, jubileá, promócie a podobne).

 

Obraz na mieru

 

Pri výbere toho, komu dáte vyhotoviť obraz na želanie, prihliadajte najmä na nasledovné atribúty. Plátno - musí byť kvalitné, vodeodolné, príslušnej hrúbky a úpravy, tak aby bolo trvácne a aby farby na ňom vynikli tak, ako majú. Farby – mali by byť ekologické, bez zápachu (obraz bude predsa umiestnený vo vašej domácnosti), svetlostále a sýte. Plátno by vám malo byť dodané v kompletnom balení a ukončenom vyhotovení - čiže natiahnuté na pevnom drevenom ráme, pričom bude potlačené aj zboku (ak si neželáte obraz dodatočne rámovať), v balení by nemali chýbať pomôcky na upevnenie obrazu na stenu.

Zdroj fotografií: Gario.sk