Veľkonočné zľavy až do 50% 🐰 Iba do 07.04.2024!

Moderné obrazy do kuchyne

V minulosti bola kuchyňa vnímaná u bohatších rodín ako neplnohodnotná izba. V domoch bohatých ľudí bola pred pohľadmi domácich, ako aj každej návštevy, dôsledne skrytá a v priestoroch kuchyne sa zdržovalo iba služobníctvo. V dnešných príbytkoch sa kuchyňa stala často srdcom domácnosti. Práve preto vznikla aj potreba dekorovať steny kuchyne modernými obrazmi. Ako však vybrať správny obraz pre vašu kuchyňu?

 

3 dielny obraz do kuchyne

 

1. Veľkosť

Pri výbere obrazu do kuchyne si v prvom rade rozmyslite, aká veľkosť obrazu je pre ňu vhodná. Zvážte veľkosť steny, na ktorú idete obraz zavesiť, ale aj celkový priestor kuchyne. Malý obraz by sa vo veľkej kuchyni totiž strácal a veľký obraz by v malej kuchyni príliš dominoval.

2. Farba

Keďže kuchyňa v mnohých domovoch je nie len miestom, kde sa jedlo pripravuje, ale aj miestom, kde sa rodiny stretávajú pri spoločnom stolovaní, je dôležité vybrať správnu farbu tak, aby pri stolovaní podporil chuť do jedla. Pri výbere farby zohľadnite aj farbu stien a nábytku, ktorým je vaša kuchyňa vybavená.

 

5 dielny obraz do kuchyne

3. Motív

Možno táto rada bude znieť ako banalita, ale pri výbere obrazu do kuchyne musíte obzvlášť obozretne vyberať motív obrazu. Zatiaľ čo zátišie s obrazom s ovocím či lákavo vyzerajúca kaviarnička na obraze chuť do jedla posilnia, akty a výjavy z bojového poľa môžu u stravníkov pôsobiť odpudzujúco.

4. Štýl

Prispôsobte výber obrazu štýlu, v ktorom máte zariadenú celú kuchyňu spolu s kuchynskou batériou, kuchynským drezom a ďalšími doplnkami. Do moderne zariadenej kuchyne môžete vybrať aj modernejšie prevedenie obrazov. Zatiaľ čo v kuchyni v Provensálskom štýle by mohli moderné obrazy na stenu pôsobiť rušivo.

Keď si ujasníte všetky vyššie uvedené otázky, je už len na vás, či siahnete po tlačených obrazoch alebo ručne maľovaných obrazoch. V súčasnosti moderné obrazy do kuchyne sú nepochybne investíciou, ktorá premení vnímanie kuchyne z neplnohodnotnej miestnosti na stredobod vášho domova.