Veľkonočné zľavy až do 50% 🐰 Iba do 07.04.2024!

Abstraktné obrazy do domácnosti

Abstraktná maľba vznikla ako všetko iné, potrebou vzniku niečoho nového. V každej dekáde umenie odrážalo spoločensko-politickú situáciu a vyvíjalo sa s dostupnými technológiami. Od monolitov až po interaktívne inštalácie, výtvarníci pracovali s čím sa dalo. Stále dookola opakované figurálne kresby, krajinky, zátišia a pod. začali byť nezaujímavé, a preto sa našiel nový, zaujímavý a čerstvý postup zobrazovania reality - nereálne.

 

4 dielny abstraktný obraz

 

Tak ako poznáme dokonalosť vyjadrenia reality v konkrétnych smeroch umenia, tak dokonalo sa podarilo nereálne stvárniť realitu niektorým umelcom aj pri abstraktnej maľbe. Tá zachytáva pravý život a rytmus života v najčistejšej forme. Jednoduché, ale aj zložité, ostré ale aj skryté, jednoznačne symbolické ťahy štetcom - to všetko nám vie povedať oveľa viac ako pohľad na krajinku.

Abstrakcia dáva našej mysli slobodu, akú nenájdeme v žiadnom inom umení, snáď iba v hudbe.  Je známe, že autor prvej abstraktnej maľby, ruský umelec Kandiskij sa pri tvorbe nechal inšpirovať hudbou.

Nápad vyjadrovať svoj svet skrz abstrakciu, vysvetľuje v nasledujúcej vete: "Umelec, ktorému nejde o zobrazenie skutočnosti, byť na výsosť umelecký, ale o to, aby vyjadril svoj vnútorný svet, musí s určitou závisťou pozerať na to, s akou prirodzenosťou a samozrejmosťou sa darí naplniť tento cieľ tomu najnehmotnejšiemu zo všetkých umení - hudbe."

 

3 dielny abstraktný obraz

 

Moderný interiér si žiada modernú výzdobu. Ste zástancom moderného umenia a radi v ňom hľadáte skrytý význam? Preto ak hľadáte vhodné bytové doplnky do vášho starostlivo zariadeného interiéru, ale stále ste nenašli, niečo čo presne sadne vášmu vkusu, buďte otvorený modernému umeniu. Prejdite si našu ponuku abstraktných obrazov na stenu vhodných do domácnosti.

Obrazy sa krásne vynímajú na stene, priestor pôsobí neobyčajnou novodobou impresiou. Sýtosť farieb, kvalita prevedenia a krása celkového dojmu zaujme vás, ale aj vašich najbližších.

Zdroj fotografií: Gario.sk